De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (2024)

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.

We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen!

Toggle Nav

Menu

Account

Zoeken

  • Home
  • Blog
  • Inspiration
  • De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag

Inspiration

Een draagbare SSD (Solid State Drive) is een extern opslagapparaat dat veel sneller is dan traditionele harde schijven. Of je nu veel video's opneemt of de hele dag foto's maakt, een draagbare SSD kan je helpen om efficiënt te werken en je data veilig te bewaren. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen waarom een SSD zo’n waardevolle tool voor creatievelingen en professionals is.

  • Wat is een SSD schijf?
  • Wat zijn de voordelen van een SSD?
  • Wanneer gebruik je een SSD?
  • Aanbevolen draagbare SSD’s

Wat is een SSD schijf?

Op een SSD schijf worden gegevens opgeslagen in kleine geheugenblokken die snel kunnen worden gelezen en geschreven. In een SSD zitten geen draaiende onderdelen, zoals bij een gewone harde schijf (HDD). Die werkt met draaiende schijven en een bewegende arm om gegevens te lezen. Een SSD heeft direct toegang tot de opgeslagen informatie. Dit betekent dat je bestanden veel sneller kunt openen en opslaan met een SSD.

De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (2)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (3)

Wat zijn de voordelen van een draagbare SSD?

Een SSD biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele HDD. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Lexar SL500 en de Lexar ARMOR 700. Dit zijn draagbare SSD’s met indrukwekkende specificaties. Beide apparaten laten duidelijk zien waarom een SSD superieur is: ze zijn o.a. sneller, betrouwbaarder en compacter dan een HDD.

Snelheid

De Lexar SL500 portable SSD kan maximale leessnelheden van 2000 MB/s en maximale schrijfsnelheden van 1800 MB/s bereiken. De ARMOR 700 heeft zelfs een iets hogere schrijfsnelheid van 2000MB/s. Dit betekent snellere bestandsoverdracht, sneller openen van bestanden en kortere laadtijden bij het werken met grote bestanden zoals video's en games. Met deze snelheden is de SL500 draagbare SSD bijna 2x sneller dan vergelijkbare producten en ongeveer 16x sneller dan traditionele harde schijven (HDD's).

Zekerheid

SSD's hebben geen bewegende onderdelen, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor fysieke schade. Dit maakt ze betrouwbaarder voor het veilig opslaan van belangrijke of gevoelige gegevens, vooral als je je vaak verplaatst. Voor extra stevigheid kun je kiezen voor een rugged SSD zoals de Lexar ARMOR 700. Gevoelige bestanden houd je veilig met Lexar DataShield™, een 256-bits AES-codering die je gegevens beschermt.

Slank en solide

Draagbare SSD’s zijn populair omdat ze klein, licht en makkelijk mee te nemen zijn. Dit is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of al een zware cameratas hebben. Zo weegt bijvoorbeeld de Lexar SL500 slechts 43 gram en heeft een slanke aluminium behuizing van 4,8 mm dik. Dit is ongeveer zo groot als een creditcard. Hij past makkelijk in je handpalm of broekzak. Met een magnetische houder kun je de SL500 zelfs op de achterkant van je iPhone bevestigen. Ideaal als je direct vanaf je Apple iPhone 15 Pro Max in ProRes filmt. De ARMOR 700 biedt extra bescherming met een IP66-certificering, waardoor hij bestand is tegen water, stof en zelfs een val van 3 meter.

Energiezuinig

SSD's verbruiken minder stroom dan HDD's. Dit bespaart je batterijduur als je op de batterij van je laptop werkt, zonder netstroom. Ook bij het opnemen van video's in Apple ProRes op je iPhone 15 Pro Max gaat je batterij langer mee. De Lexar SL500 en ARMOR 700 gebruiken technologie van Silicon Motion. Door deze technologie krijg je stabiele prestaties met minder stroomverbruik en minder warmte. Dit zorgt ervoor dat je laptop of iPhone langer meegaat zonder op te laden.

Toekomstbestendig

Met de Lexar SL500 en ARMOR 700 SSD ben je klaar voor toekomstige ontwikkelingen. Deze SSD is iPhone-vriendelijk en ondersteunt Apple ProRes-opnamen, waardoor je rechtstreeks in 4K 60FPS kunt opnemen met je iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max. Bovendien is de Lexar SL500 en de ARMOR 700 compatibel met allerlei apparaten, zoals pc's, Macs, Android-apparaten, gameconsoles, camera's, en videocamera's. Hierdoor kun je altijd en overal efficiënt werken.

De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (4)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (5)

Wanneer gebruik je een draagbare SSD?

We hebben steeds meer externe opslag nodig, vooral omdat we vaker foto’s en video’s maken in hoge kwaliteit met onze camera’s of zelfs met een iPhone 15. Deze bestanden zijn vaak groot en de interne opslag van de telefoon is beperkt. Extra opslagruimte is dus nodig om je video’s veilig op te slaan en makkelijk mee te nemen. De voordelen van draagbare SSD's komen dan goed van pas.

Tijdelijke opslag

Een draagbare SSD is ideaal voor tijdelijke opslag als je veel content opneemt in hoge resolutie voor social media. Wanneer je bijvoorbeeld een video maakt voor TikTok, Instagram of YouTube, kan het bestand groot zijn en veel ruimte innemen. Met een draagbare SSD kun je deze grote videobestanden snel en gemakkelijk opslaan terwijl je werkt. Je kunt zelfs de SSD aansluiten op je camera of telefoon om de video direct op te slaan als je apparaat het ondersteunt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over te weinig opslagruimte.

Daarnaast kun je je video’s eventueel snel overzetten vanaf de SSD naar je computer voor verdere bewerking. Al is dit niet noodzakelijk omdat je ook direct van de SSD kunt werken. Dankzij de hoge snelheid van een SSD gaat dit veel sneller dan met een traditionele harde schijf. Zit er een snelle M.2 SSD op je moederboard en ga je vanaf hier monteren, dan helpt de hoge transfer snelheid je hier ook mee.

Back-up op locatie

Een tijdelijke back-up op locatie zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verlies van belangrijke bestanden. Met sommige camera's, zoals de Sony A7-serie en bepaalde Canon- en Nikon-camera’s, kun je rechtstreeks vanuit de camera back-ups maken naar een draagbare SSD. Dit betekent dat je direct na het opnemen een veilige kopie van je bestanden hebt.

We spreken van een 'tijdelijke' back-up omdat SSD's doorgaans niet worden gebruikt voor langdurige archivering. Hoewel SSD's snel en betrouwbaar zijn, is een traditionele HDD beter geschikt voor opslag van gegevens over een zeer lange periode zonder gebruik. HDD's zijn daarom een betere oplossing voor het archiveren van je opnamen op de lange termijn. Hoe goed je schijf ook is, zorg altijd voor minimaal één liever nog twee goede back-ups. Bewaar één back-up het liefst op een andere locatie.

Direct vanaf de externe SSD werken

Je kunt een SSD ook gebruiken als werkstation. Met een externe SSD kun je projecten openen en bewerken zonder ze eerst naar je interne opslag van je computer of laptop te hoeven verplaatsen. Door direct vanaf de SSD te werken bespaar je veel tijd. Daarnaast houd je ruimte vrij op je interne opslag en maakt het eenvoudig om je werk mee te nemen en op verschillende apparaten voort te zetten.

De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (6)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (7)

Draagbare SSD gebruiken met de iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 (STD model en de Pro en Pro Max) heeft een USB-C poort, wat het gemakkelijk maakt om bestanden over te zetten naar een draagbare SSD. Met de iPhone 15 kun je video's direct dumpen naar een SSD via USB-C, wat bijzonder handig is voor het omgaan met grote videobestanden. De iPhone 15 Pro en Pro Max kunnen daarnaast ook opnames maken in het ProRes-formaat, dat tot wel 1,7 GB per minuut aan bestanden kan genereren. Je kunt alleen in 4K 10 bit Apple ProRes filmen als je een snelle externe SSD hebt aangesloten op je iPhone 15 Pro / Pro Max. Heb je dit niet dan is de keuze niet beschikbaar in het menu van je iPhone, omdat de interne opslag simpelweg niet toereikend is als het gaat om capaciteit en snelheid.

"Met de iPhone 15 kun je video's direct dumpen naar een SSD via USB-C."

Als je filmt met de iPhone 15 Pro (Max), is de Lexar SL500 Portable SSD Magnetische Set een uitstekende oplossing voor extra opslag. Deze SSD komt in een magnetische hoes die je eenvoudig aan de achterkant van je iPhone kunt bevestigen via MagSafe. De set is niet alleen praktisch en gebruiksvriendelijk, maar won in 2024 ook een prestigieuze Red Dot Award voor zijn innovatieve ontwerp.

SSD Gebruiken met Game Consoles: PS5 en Xbox Series X en S

Je kunt een SSD gebruiken als extra opslag voor je Xbox Series X en Series S, en voor je PS4 of PS5. Door een SSD aan te sluiten, krijg je meer ruimte voor je games en bestanden. Dit is handig als je interne opslag bijna vol is of als je games sneller wilt laden. SSD's zorgen voor snellere laadtijden en betere prestaties dan gewone harde schijven. Dit betekent dat je minder hoeft te wachten en soepeler kunt spelen. Voor consoles zoals de PS5 en Xbox Series X helpt een externe SSD om je games sneller en efficiënter te laten draaien.

De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (8)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (9)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (10)

Aanbevolen draagbare SSD’s

Als je hebt besloten dat een SSD de juiste keuze voor jou is, vraag je je misschien af welke je het beste kunt kiezen. Twee uitstekende opties zijn de Lexar SL500 en de Lexar ARMOR 700. Beide SSD's zijn betrouwbaar en bieden goede prestaties.

De Lexar SL500 is een slanke en draagbare SSD die snel gegevens kan overdragen en makkelijk mee te nemen is. De Lexar ARMOR 700 is extra stevig en bestand tegen water, stof en vallen. Beide modellen zijn een veilige keuze en SSD’s die je zonder twijfel aan iedereen kunt aanbevelen.

Lexar® SL500 Portable SSDLexar® SL500 Portable SSD Magnetische Set Lexar® ARMOR 700 Portable SSD
Capaciteit512GB, 1TB, 2TB, 4TB1TB, 2TB, 4TB1TB, 2TB, 4TB
InterfaceUSB 3.2 Gen 2x2USB 3.2 Gen 2x2USB 3.2 Gen 2x2
Snelheden Tot 2000 MB/s lezen, tot 1800 MB/s schrijvenTot 2000 MB/s lezen, tot 1800 MB/s schrijvenTot 2000 MB/s lezen, tot 2000 MB/s schrijven
Ondersteunde systemenMac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+Mac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+Mac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+
AccessoiresType-C en USB-A all-in-one kabelMagnetisch hoesje, polsriem, magnetische ring, 30cm USB Type C kabelType-C en USB-A all-in-one kabel
Gewicht43 gram43 gram (+ 93 gram hoesje)80 gram
ProductCapaciteitInterfaceSnelhedenOndersteunde systemenAccessoiresGewicht
Lexar® SL500 Portable SSD512GB, 1TB, 2TB, 4TBUSB 3.2 Gen 2x2Tot 2000 MB/s lezen, tot 1800 MB/s schrijvenMac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+Type-C en USB-A all-in-one kabel43 gram
Lexar® SL500 Portable SSD Magnetische kit1TB, 2TB, 4TBUSB 3.2 Gen 2x2Tot 2000 MB/s lezen, tot 1800 MB/s schrijvenMac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+Magnetisch hoesje, polsriem, magnetische ring, 30cm USB Type C kabel43 gram (+ 93 gram hoesje)
Lexar® ARMOR 700 Portable SSD 1TB, 2TB, 4TBUSB 3.2 Gen 2x2Tot 2000 MB/s lezen, tot 2000 MB/s schrijvenMac® OSX 10.6+, Windows® 11/10/7/8, Android 4.4+, iOS17+Type-C en USB-A all-in-one kabel80 gram
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (11)
De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (12)

Combat fotograaf Hille James gebruikt de Lexar ARMOR 700. Dit is zijn ervaring:

“Ik ben Combat fotograaf bij Defensie. Mijn taak is eigenlijk alles vastleggen waar Defensie wordt ingezet. Of dat nou een missie is in Mali of Irak, een oefening in de bergen van Oostenrijk of Schotland, ik ben er bij! Mijn apparatuur moet dus tegen een stootje kunnen.

Tijdens mijn missies draag ik al mijn apparatuur op mijn rug. Dit gaat al snel richting de 20 tot 25 kilo. En dan heb ik voeding en water er nog niet bijgeteld. Ik probeer altijd zo licht mogelijk te pakken. Het ligt natuurlijk ook aan de missie zelf en de duur van de missie wat ik meeneem. Ik nam de Lexar ARMOR 700 voor het eerst mee naar Barbados, een drieweekse training in de jungle en de zee. Deze kleine, super lichte externe SSD van 2TB is water- en stofbestendig en kan tegen een stootje!

Vaak laat ik mijn laptop thuis en neem ik mijn iPad Pro mee om mijn foto’s te bewerken en verzenden. Bij terugkomst leeg ik mijn kaartjes op de laptop. Het mooie van de SSD is dat ik alle foto’s er vliegensvlug als back-up op kan zetten via mijn iPad. Ook de nabewerkingen van de foto’s in het veld heb ik nu met de Lexar Armor bij de hand. Dit is een krachtige en kleine SSD die een enorme toevoeging is aan mijn uitrusting en ik draag hem nu standaard in mijn kogelwerende vest. Tijdens helikoptervluchten, het doorsturen van foto’s op een wilde zee en in de woestijn heeft hij de nodige klappen gehad. Ook al het stof en het zoute water heeft hij makkelijk overleefd!”

Korte samenvatting - waarom je een draagbare SSD nodig hebt

Een draagbare SSD is een snel en betrouwbaar extern opslagapparaat, ideaal voor iedereen die met grote bestanden werkt, zoals bij video's en foto's. In vergelijking met traditionele harde schijven biedt een SSD aanzienlijk hogere lees- en schrijfsnelheden, waardoor het bewerken en/of het overzetten van bestanden veel efficiënter verloopt. Bovendien zijn SSD's compacter, energiezuiniger en minder kwetsbaar voor fysieke schade, wat ze perfect maakt voor creatievelingen en professionals die vaak onderweg zijn.

Twee uitstekende keuzes voor een draagbare SSD zijn de Lexar SL500 en de Lexar ARMOR 700. De Lexar SL500 is door zijn slanke en lichte vorm ideaal voor dagelijks gebruik en heeft indrukwekkende leessnelheden tot 2000 MB/s. De Lexar ARMOR 700 biedt dezelfde snelheid, maar met extra bescherming tegen water, stof en schokken. Hierdoor is hij perfect voor zwaardere omstandigheden. Beide SSD's bieden betrouwbare prestaties en zijn compatibel met allerlei apparaten, van camera’s, laptops, smartphones tot gameconsoles.

Delen

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

Ook interessant

LiteChaser Pro - iPhone filters om de beste video's te maken

Sep 28

Wat is een PolarPro Mist en BlueMorphic filter en hoe werken ze?

May 17

Wat is het verschil tussen CFexpress kaart Type A en Type B?

Jul 10

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.

Privacy Policy

Cookies Policy

Disclaimer

De voordelen van een draagbare SSD voor gegevensopslag (2024)
Top Articles
Nfr Injury Report
Line-up, Tickets, Anfahrt: Alle Infos zum Green Juice Festival 2024 in Bonn
Use Copilot in Microsoft Teams meetings
Phone Number For Walmart Automotive Department
St Als Elm Clinic
360 Training Alcohol Final Exam Answers
Craigslist Kennewick Pasco Richland
Free VIN Decoder Online | Decode any VIN
Ashlyn Peaks Bio
David Packouz Girlfriend
How to Watch Braves vs. Dodgers: TV Channel & Live Stream - September 15
Magic Mike's Last Dance Showtimes Near Marcus Cedar Creek Cinema
Texas (TX) Powerball - Winning Numbers & Results
Tamilblasters 2023
U.S. Nuclear Weapons Complex: Y-12 and Oak Ridge National Laboratory…
De Leerling Watch Online
Facebook Marketplace Charlottesville
Maplestar Kemono
Virginia New Year's Millionaire Raffle 2022
Bible Gateway passage: Revelation 3 - New Living Translation
Busted News Bowie County
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Construction Management Jumpstart 3Rd Edition Pdf Free Download
Craigslist Alo
Craigslist Dubuque Iowa Pets
Tuw Academic Calendar
Kimoriiii Fansly
'Insidious: The Red Door': Release Date, Cast, Trailer, and What to Expect
Pixel Combat Unblocked
The Fabelmans Showtimes Near Baton Rouge
TJ Maxx‘s Top 12 Competitors: An Expert Analysis - Marketing Scoop
950 Sqft 2 BHK Villa for sale in Devi Redhills Sirinium | Red Hills, Chennai | Property ID - 15334774
Google Flights To Orlando
DIY Building Plans for a Picnic Table
Haunted Mansion Showtimes Near Cinemark Tinseltown Usa And Imax
Memberweb Bw
Ukg Dimensions Urmc
Can You Buy Pedialyte On Food Stamps
Woodman's Carpentersville Gas Price
What Is Kik and Why Do Teenagers Love It?
Puretalkusa.com/Amac
Noaa Duluth Mn
Lake Andes Buy Sell Trade
Craigslist Malone New York
Tgirls Philly
Busted Newspaper Mcpherson Kansas
فیلم گارد ساحلی زیرنویس فارسی بدون سانسور تاینی موویز
Aloha Kitchen Florence Menu
Kate Spade Outlet Altoona
Turok: Dinosaur Hunter
Zadruga Elita 7 Live - Zadruga Elita 8 Uživo HD Emitirani Sat Putem Interneta
Fallout 76 Fox Locations
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6016

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.